Pieter Post krijgt eigen 3D-film

De bekende kinderserie Pieter Post is 30 jaar oud en daarom krijgt 's werelds bekendste postbode zijn eigen film in 3D. De van oorsprong Britse postbezorger is vanaf volgend voorjaar te zien in Postman Pat: The Movie - You Know You're the One, schrijft de BBC.

Enkele grote Britse namen hebben al getekend voor een stemmenrol, waaronder Doctor Who-acteur David Tennant, en Rupert Grint en Jim Broadbent, beiden bekend uit de Harry Potter-films. Stephen Mangan, bekend van de film Billy Elliott en talloze optredens op de Britse tv, doet de stem van de postbode.

"Ik vind het geweldig dat ik de bekendste postbode ter wereld mag spelen in zijn filmdebuut", zegt Mangan. "Toen ik echter tegen mijn 3-jarige zoontje zei dat ik Postman Pat ging spelen, zei hij: niet waar papa, doe niet zo gek."

Het verhaal, geproduceerd door hetzelfde team als de tv-serie, gaat over Pieter Post die meedoet aan een talentenshow op tv. Al gauw dreigt hij ondergedompeld te worden in de harde wereld van kijkcijfers, roem en geld.