Jongen vast voor dreigtweets school Zoetermeer

De politie heeft donderdag een 16-jarige jongen aangehouden die ervan wordt verdacht te hebben gedreigd toe te slaan op het Oranje Nassau College in Zoetermeer. De jongen werd rond het middaguur aangehouden op een andere school in Zoetermeer, zegt een politiewoordvoerder.

Naar aanleiding van berichten op Twitter hield de politie donderdag intensief toezicht bij de locatie Parkdreef van de school. Het zag er volgens getuigen op het sociale medium zwart van de agenten en er cirkelde een helikopter boven de school, die vanwege de onrust de deuren om 10.45 uur heeft gesloten. Alle leerlingen werden naar huis gestuurd.

De woordvoerder kon niet direct zeggen of met de aanhouding de dreiging is geweken. "Ik weet niet of er meer verdachten zijn en het staat ook niet vast dat de nu aangehouden verdachte de dader is." De jongen uit Zoetermeer wordt verdacht van betrokkenheid bij het versturen van de dreigtweets.

De afgelopen dagen zijn via Twitter doodsbedreigingen geuit aan het adres van twee leerlingen, een 14- en 15-jarig meisje, van de school aan de Parkdreef. Dat was de reden dat de politie donderdag zichtbaar aanwezig was op de school. De ouders hebben aangifte gedaan.

Het twitteraccount doodsbedreiging, dat bedreigingen verzamelt, wees maandag op zestien opeenvolgende tweets van het account Wiljemevinger. "Deze week ga jij dood", was een van de boodschappen. "Donderdag komt een wapen te horen op het ONC Parkdreef! Terror!", werd in hoofdletters en met veel uitroeptekens geschreven. "Dus als ik die mensen was zou ik niet naar school gaan als niet dood wilt gaan!"

Het politieonderzoek richt zich op de achtergrond van de bedreigingen en de relatie tussen de verdachte en de twee meisjes. De politie wil op dit moment geen verdere mededelingen doen.