Heideroosjes gaan stoppen

De punkrockband Heideroosjes gaat stoppen. De Limburgers houden het na 22 jaar voor gezien. De intensieve levensstijl en constante druk is hen te veel geworden. "Dit doet pijn tot in mijn botten", meldt zanger en gitarist Marco Roelofs. De band brengt in november nog wel een nieuw album uit en gaat voor de allerlaatste keer op tournee.

"Heideroosjes is geen hobby, het is een levensstijl. En bovendien al jaren onze broodwinning", vervolgt Roelofs. "We zijn inmiddels meer dan de helft van ons leven met elkaar op pad. We zijn langer samen als band dan met onze vriendinnen."

De intensieve levensstijl die bij de Heideroosjes hoort, maakte niet meer ieder bandlid gelukkig. Ook de druk die de heren altijd voelden, speelde hen parten. "Dat constante gevecht begon ons op te breken. Daarvoor hebben we veelvuldig gesproken en we kwamen steeds tot dezelfde conclusie: als we onze onderlinge vriendschap willen behouden, dan moeten we deze intensieve samenwerking loslaten", legt Roelofs uit.

De Heideroosjes brengen op 21 november een nieuw en tevens laatste album Cease-Fire uit. "Daarna doen we de afscheidstournee van een jaar en daarmee sluiten we met opgeheven hoofd dit prachtige jongensboek af."

De band werd opgericht in 1989 door een stel jongens die elkaar kenden van de middelbare school. Ze hebben bijna vijftienhonderd keer opgetreden in heel Europa en toerden ook in de Verenigde Staten. De punkrockers hebben een aantal albums uitgebracht, waaronder Noisy Fairytales en Choice for a Lost Generation?! De punkrockband speelde geregeld op festivals als Pinkpop, Pukkelpop, Lowlands en Rock Werchter.


Heideroosjes - Damclub Hooligan