'PVV-gedeputeerden willen toch dienstauto'

De twee PVV-gedeputeerden in Limburg willen toch een auto met chauffeur. Ze verliezen zo veel tijd met reizen dat hun werk eronder lijdt. Daarom hebben ze de fractie toestemming gevraagd om toch een dienstauto te gebruiken, schrijft het Limburgs Dagblad op basis van ingewijden.

De krant noemt het verzoek opvallend omdat tijdens de verkiezingen het schappen van 'dure dienstauto's met chauffeur' een belangrijk speerpunt van de partij was. Het CDA en de VVD weigerden de dienstauto in te leveren. Daarom reizen alleen de PVV-gedeputeerden met eigen vervoer.

Het lezen van de vele stukken zou echter veel avonduren kosten. De collega's van de andere partijen kunnen dat werk op de achterbank van hun auto doen.

PVV-fractieleider in Limburg Laurence Stassen vindt volgens de krant dat geen sprake kan zijn van een auto met chauffeur. De fractie zou verdeeld zijn. De provincie overweegt de gedeputeerden minder vaak op pad te sturen als de PVV geen toestemming voor een chauffeur geeft.

Mensen die met de PVV-bestuurders willen praten, moeten dan zelf naar het provinciehuis komen. Dat botst dan weer met het PVV-standpunt dat de politiek meer in contact met de kiezer moet staan.

De PVV in Limburg was niet direct bereikbaar voor commentaar.