Wolfsen: vernietigde stukken niet van belang

De Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen geeft toe dat conclusies uit 2009 van overleggen tussen politie, justitie en de burgemeester zonder de benodigde machtiging zijn vernietigd. De conclusies hebben volgens hem echter geen gevolgen voor het feitenrelaas over het weggepeste homostel in Utrecht dat de gemeenteraad eerder heeft ontvangen.

Dat stelt de burgemeester donderdag in antwoord op vragen van de drie oppositiepartijen VVD, SP en Leefbaar Utrecht. Die hadden tekst en uitleg van Wolfsen gevraagd nadat het AD schreef dat de vernietigde stukken een rol hadden kunnen spelen bij de zaak.

De conclusies van de overleggen uit 2009 zijn volgens de PvdA-burgemeester inmiddels getraceerd. "In deze conclusies staan geen nadere relevante feiten over de zaak. Het feitenrelaas is compleet", aldus Wolfsen. Hij heeft opdracht gegeven de werkprocessen zodanig aan te passen dat fouten bij het vernietigen van stukken niet meer voor kunnen komen.

De gemeenteraad debatteert donderdagavond over de kwestie. mogelijk krijgt Wolfsen, die al langer onder vuur ligt, een motie van wantrouwen aan zijn broek.