Cohen zet weer in op lijsttrekkerschap

Job Cohen is bij de volgende verkiezingen weer beschikbaar als lijsttrekker voor de PvdA. Als het aan hem ligt, voert hij de lijst van zijn partij opnieuw aan. Dat zei de PvdA-leider woensdag in het KRO-programma Oog in Oog.

De aanhoudende kritiek op zijn rol in de oppositie doet hem naar eigen zeggen weinig. "Ik ben het er niet mee eens. Ik denk wel dat dit een belangrijk jaar is, maar ik ga op deze manier door. Ik ben wie ik ben", zegt hij. Volgens Cohen gaat het er om dat je overtuigend bent in de oppositie. "En ik ben dat."

De politicus gaat er overigens niet vanuit dat er pas over vier jaar verkiezingen zijn. "Als ik de sleutel heb, zal ik het kabinet ten val brengen", aldus Cohen.

De PvdA-leider zei verder dat hij zijn voorganger Wouter Bos een geschikte kandidaat vindt om eurocommissaris te worden die moet toezien op naleving van de begrotingsregels van eurolanden. Premier Mark Rutte (VVD) gaat dat namens Nederland de andere EU-landen voorstellen, zo liet hij woensdag weten in een brief aan de Kamer.


Cohen zet weer in op lijsttrekkerschap (Foto: Novum)