Ruiz: "Ik ben hier om het verschil te maken"

Bryan Ruiz trainde woensdag voor het eerst mee met zijn nieuwe club Fulham. De van FC Twente overgekomen Costa Ricaan beseft dat er veel van hem verwacht wordt. The Whites kochten de aanvaller voor ongeveer twaalf miljoen euro.

"Ik weet dat Fulham veel voor me betaald heeft. Daar ben ik me bewust van en dat is een verantwoordelijkheid die ik wil dragen. Ik kijk er positief tegenaan en hopelijk grijp ik de kans die me nu gegeven is. Ik voelde dat Fulham me graag wilde hebben en dat is belangrijk", vertelde Ruiz op de officiële website van de club.

"Dit is de grootste uitdaging die ik tot nu toe in mijn loopbaan ben tegengekomen. Fulham is een club die groeiende is en veel mogelijkheden heeft. Er waren meer clubs die me wilden hebben maar bij Fulham had ik het juist gevoel. Bovendien ben ik fan van de werkwijze van Martin Jol. Ik ben hier gekomen om het verschil te maken, ik zal me volledig inzetten voor Fulham", vervolgde Ruiz.

De ex-Tukker kreeg woensdag zijn werkvergunning en kan aanstaande zondag zijn debuut maken voor Fulham als het in eigen stadion Blackburn Rovers ontvangt.