Bondscoach Bento eist excuses van Carvalho

Portugal-bondscoach Paulo Bento vindt dat Ricardo Carvalho publiekelijk zijn verontschuldigingen moet aanbieden. De verdediger van Real Madrid verliet vorige week woensdag plotseling het trainingskamp van de Portugese nationale ploeg en verspreidde vervolgens een verklaring waarin hij meldde zich niet meer beschikbaar te stellen voor Portugal. Bento noemt het gedrag van Carvalho 'zeer ernstig'.

Een exacte reden voor het beëindigen van zijn interlandloopbaan gaf de 33-jarige Carvalho nooit, maar naar verluidt was hij ontstemd dat hij in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus van vrijdag op de reservebank zou moeten plaatsnemen. Bondscoach Bento noemde Carvalho daarna een deserteur en zei dat de voorstopper onder zijn leiding nooit meer voor Portugal uit zou komen.

Desondanks vindt Bento nu dat Carvalho niet geschorst hoeft te worden. "Als iemand mij zou vragen of Ricardo bestraft moet worden voor de schade die hij heeft veroorzaakt, dan zou ik nee zeggen." De Portugese voetbalbond heeft inmiddels een onderzoek naar de 67-voudig international ingesteld.