'Call of Duty Elite wordt een groot succes'

De Call of Duty Elite-abonnementsservice voor het schietspel Call of Duty: Modern Warfare 3 wordt erg populair onder gamers. Dat verwacht investeringsbedrijf Wedbush Securities, schrijft gamewebsite Gamasutra donderdag. Volgens de analisten haalt uitgever Activision volgend jaar meer dan 35 miljoen euro aan abonnementsgeld binnen.

Via het abonnement krijgen gamers toegang tot diverse extra's die niet op de disc staan, waaronder extra online multiplayer levels, de mogelijkheid om online video's op te nemen en uitgebreide statistieken van gespeelde multiplayerwedstrijden. Voor de service moet een maandelijks bedrag worden betaald. De prijs van de online dienst voor Call of Duty is nog niet bekend.

Wedbush Securities verwacht dit jaar meer dan een miljoen gebruikers van de service. Dit aantal moet eind volgend jaar tot drie miljoen doorgroeien en in 2013 zelfs boven de vijf miljoen betalende gamers uitstijgen. Het investeringsbedrijf ziet de service als een belangrijke nieuwe inkomstenbron voor Activision.

Call of Duty Elite moet op 8 november gelijktijdig met de release Call of Duty: Modern Warfare 3 van start gaan.