Suriname speelt tweede duel gelijk

Suriname heeft dinsdag het tweede WK-kwalificatieduel gelijkgespeeld. Op bezoek bij de Dominicaanse Republiek werd het 1-1. Friso Mando zette de Surinamers in de 25e minuut nog wel op voorsprong door een penalty te benutten, maar Erick Ozuna trok de stand gelijk. Vorige week had Suriname al met 1-0 gewonnen van de Kaaimaneilanden.

In poule A van de tweede kwalificatieronde staat Suriname met vier punten nu tweede achter El Salvador. Dat land haalde uit beide gespeelde wedstrijden de volle winst.

Ook Curaçao kwam dinsdag in actie. Dat land verloor thuis met 4-2 van Haïti. Ook het eerste WK-kwalificatieduel ging voor Curaçao al onderuit. Toen was Antigua en Barbuda in eigen huis met 5-2 te sterk.

Na twee speelronden in poule F staat Curaçao dan ook derde met nul punten, evenveel als de Amerikaanse Maagdeneilanden. Haïti en Antigua en Barbuda hebben beiden zes punten.

Alleen de poulewinnaars gaan in de Concacaf-zone naar de derde kwalificatieronde. Daar stromen toplanden als de Verenigde Staten, Mexico, Honduras en Costa Rica in. Aruba werd eerder al in de eerste kwalificatieronde uitgeschakeld.