Toch een analoge stick add-on voor 3DS

Waren de geruchten eerder alleen gebaseerd op woorden, nu is er ook een plaatje verschenen van een add-on voor Nintendo 3DS in de laatste Famitsu. Het lijkt er dus toch van te komen: een tweede analoge stick die je door middel van een behuizing extra toe kan voegen.

Het apparaat zou bij de nieuwe Monster Hunter 3G geleverd worden. Of het een officiële aanpassing is of gemaakt door Capcom zelf is nog onbekend. Volgende week zal Nintendo een persconferentie houden. Tijdens dit event zal Nintendo een onthulling doen die met de Nintendo 3DS te maken heeft. Het is nog onbekend of het een spel of hardware betreft.

Update: Ondertussen is bekendgemaakt dat deze tijdelijk gedoopte "Expansion Slider Pad" inderdaad van Nintendo zelf is. Het kan worden gebruikt voor het nieuwe Monster Hunter 3G-spel. Het is een optionele add-on voor deze game dat eind dit jaar in Japan uitkomt. Naast de analoge stick krijg je er nog twee schouderknoppen bij. Meer informatie wil het bedrijf pas geven op een later tijdstip, waarschijnlijk 13 september. Of er nog een complete redesign komt van de 3DS is nog niet bekendgemaakt.

Add-on