Voor Sneijder telt alleen de titel

Wesley Sneijder wil zich de komende zomer koste wat het kost met Nederland tot Europees kampioen kronen. "In 2004 vond ik het leuk om mee te doen, nu wil ik iets neerzetten", zegt Sneijder tegen De Telegraaf.

"Daar hebben we de ploeg voor. En het zou voor mij een grote teleurstelling zijn als we niet winnen. Op het EK in 2008 speelden we bij vlagen super, maar werden we veel te vroeg uitgeschakeld en op het WK werden we tweede. Dan telt nu maar één ding."

Nederland is na de overwinning van dinsdagavond op Finland (0-2) zeker van plaatsing voor het EK. Een belangrijke rol in het huidige Oranje is weggelegd voor bondscoach Bert van Marwijk, vindt de middenvelder. "Aan onze kwaliteiten ligt het niet. Dit is verreweg de beste ploeg waarin ik ooit heb gespeeld."

"Tot nu toe weet de bondscoach het elftal altijd top neer te zetten. Maar de concurrentie is moordend. Als iedereen fit is, zitten er drie spelers op de bank, die bij hun club altijd basisspeler zijn." Arjen Robben, Nigel de Jong en Rafael van der Vaart ontbraken in Finland. "Het is dan zeker op een groot toernooi zaak voor de coach om iedereen rustig te houden. Dat is hem tot nu toe prima gelukt."