'Hacker Diginotar wilde wraak wegens Srebrenica'

De hacker die claimt verantwoordelijk te zijn voor de kraak bij Diginotar, zegt wraak te hebben willen nemen op de Nederlandse overheid vanwege haar betrokkenheid bij de val van Srebrenica in 1995. Dat staat in een verklaring die hij op de website pastebin.com heeft gezet.

De Comodohacker, zoals hij zichzelf noemt, vindt dat de regering moet boeten voor de dood van duizenden moslimmannen in Srebrenica. "De Nederlandse regering heeft achtduizend moslims voor dertig Nederlandse soldaten geruild en de beestachtige Servische soldaten hebben die achtduizend moslims dezelfde dag nog vermoord."

In de verklaring staat verder dat de dertien miljoen dollar die Nederland aan Diginotar zou hebben betaald, direct de prullenbak in kan. De hacker, naar verluidt een Iraanse student, zou eerder dit jaar ook al het certificatenbedrijf Comodo hebben aangevallen.

Eerder werd al duidelijk dat Iraanse hackers waarschijnlijk achter de kraak bij het Beverwijkse bedrijf zitten. Duizenden Iraniërs zijn na de hack mogelijk bespioneerd. De certificaten zijn ook in Iran gebruikt.


'Hacker Diginotar wilde wraak wegens Srebrenica' (Foto: Novum)