Concertverstoorder gedwongen opgenomen in kliniek

De verwarde man die zaterdagavond een concert in Amsterdam verstoorde dat werd bezocht door koningin Beatrix is opgenomen in een psychiatrische inrichting. Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan heeft de man gedwongen laten opnemen. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente zondagavond.

De recherche heeft het verhoor afgerond van de man die zaterdagavond het podium van het Concertgebouw beklom. Daarna is hij overgedragen aan een hulpverleningsinstantie. Daar is besloten dat de man op medische indicatie moest worden opgenomen.

De man maakte op het poduim een verwarde indruk. Hij sprak zijn geloof in Allah uit en benadrukte dat hij geen bom bij zich had. In de zaal brak daarop grote consternatie uit. De beveiliging dacht eerst dat hij bij het concert hoorde en greep daardoor niet direct in. De koningin bleef tijdens het incident zitten.

De man is een bekende van de politie en zou al snel spijt hebben gehad van zijn daad. De gedwongen opname staat los van eventuele strafrechtelijke stappen tegen de man.