Vakbond woest over mogelijke ontslagen Maasstad

CNV Publieke Zaak vindt het onaanvaardbaar dat in het Maasstad Ziekenhuis mogelijk mensen worden ontslagen vanwege de financiële schade die ontstaan is door de uitbraak van de klebsiellabacterie. Interim-bestuurder van het ziekenhuis Peter Weeda zei vrijdag rekening te houden met ontslagen. Dit schoot de vakbond in het verkeerde keelgat.

"Wij zullen niet accepteren dat het Maasstad Ziekenhuis de gevolgen van falend bestuur afwentelt op de werknemers", aldus CNV Publieke Zaak-bestuurder Joost Veldt. "Van een bestuursvoorzitter mag je verwachten dat hij uitstraalt dat het Maasstad Ziekenhuis weer snel op het oude niveau is. Dan is al het personeel weer hard nodig. Nu werknemers ontslaan is kortzichtig."

Vrijdag werd bekend dat de multiresistente bacterie drie patiënten zeer waarschijnlijk fataal is geworden. In totaal overleden 28 patiënten met de bacterie onder de leden. Het ziekenhuis liet weten de nabestaanden financieel te willen compenseren. Het onderzoek naar de uitbraak en de teruggelopen patiëntenaantallen hebben het ziekenhuis fikse financiële schade berokkend. Dit loopt in de miljoenen, schat het ziekenhuis.