BING doet aangifte van laster tegen Verver

Het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) doet aangifte van laster tegen voormalig burgemeester van Schiedam Wilma Verver (VVD). Dat maakte het onderzoeksbureau donderdag bekend.

BING publiceerde vorige week de resultaten van een integriteitsonderzoek naar het functioneren van Verver. In het rapport stond onder meer dat de in juni opgestapte Verver zich als burgemeester van Schiedam schuldig heeft gemaakt aan belangenverstrengeling. Ook is ze ernstig tekortgeschoten op het gebied van integriteit en was ze voor een groot deel schuldig aan de angstcultuur die op het stadhuis heerste.

Verver noemde het onderzoek in een eerste reactie 'zeer onprofessioneel en eenzijdig'. Volgens haar zijn veel conclusies niet gebaseerd op harde feiten, maar op verklaringen van een klein deel van de totale organisatie. Ook in diverse media had ze geen goed woord over voor het onderzoek.

BING vindt dat Verver de integriteit van de onderzoekers bezoedelt en doet aangifte. "Mevrouw Verver verkondigt in de media continu onwaarheden. Aanvankelijk meenden wij dat het uit emotie was, maar zij blijft doorgaan", zegt directeur Peter Werkman in een verklaring.