Jongen (11) veroordeeld wegens rellen

Een jongen van 11 uit Romford, in het verre noordoosten van Londen, is woensdag veroordeeld voor zijn aandeel in de rellen van eerder deze maand. Hij is voor de duur van achttien maanden onder een zogeheten Youth Rehabilitation Order (YRO) geplaatst. Dat houdt in dat zijn doen en laten onder streng toezicht komen en dat hij mogelijk taakstraffen krijgt opgelegd. Dit heeft Scotland Yard bekendgemaakt.

Volgens de Britse media heeft het joch zich tijdens de rellen slechts schuldig gemaakt aan diefstal. Hij stal uit een warenhuis een pedaalemmer van 50 pond. Hij was met een groepje vrienden. Het groepje sloeg de ruiten van het warenhuis in en pakte wat het pakken kon.

De 11-jarige was in juli van dit jaar ook al voor de rechter verschenen. Toen ging het om vandalisme. Hij had met een mes een bank in een bus bewerkt, geprobeerd de bekleding in brand te steken en vervolgens met een steen een ruit ingeslagen en daarna verder ingetrapt om naar buiten te kunnen ontsnappen, toen de chauffeur de deuren gesloten hield opdat hij zou kunnen worden aangehouden.

"Je schijnt te denken dat niemand een einde kan maken aan de manier waarop je je gedraagt", kreeg hij van de rechter te horen, meldde het persbureau Press Association.