VVD loopt uit op PVV in peiling

De VVD loopt in populariteit weer uit op de PVV. In de wekelijkse peiling van Maurice de Hond krijgt de partij 31 zetels in de Tweede Kamer, een meer dan vorige week. De partij van Geert Wilders levert juist een zetel in en komt uit op 28.

De gedoogcoalitie van VVD, CDA en PVV komt in de peiling net als vorige week uit op 73 zetels, dat zijn er drie minder dan ze nu bezetten in het parlement. De PvdA krijgt er in de peiling ten koste van de ChristenUnie een zetel bij en komt uit op 19. Bij de overige partijen zijn er geen verschuivingen.

De opiniepeiler stelde deze week ook vragen over de bezuinigingen van het kabinet. Daaruit blijkt dat de meeste Nederlanders (58 procent) het eens zijn met de hoogte van het te bezuinigen bedrag van achttien miljard euro, maar niet met de manier waarop het kabinet het bedrag invult. Ook denkt de helft van de Nederlanders dat de economie geschaad wordt door achttien miljard euro te willen bezuinigen.

Bijna 60 procent vindt bovendien dat het kabinet gezien het bedrag dat ter beschikking is gesteld voor hulp aan Griekenland wel minder had kunnen bezuinigen. Bijna 80 procent vindt dat de overheid heel veel geld verspilt.