Hiphop en ballet bij opening Uitmarkt

Hiphop, ballet, popmuziek en theater. Het zijn een paar elementen van de show waarmee de Uitmarkt 2011 vrijdagavond begint in Amsterdam. Onder andere Arjan Ederveen, Het Nationale Ballet en de band Racoon staan dan op het podium op het Museumplein bij de opening van het culturele seizoen in Amsterdam.

De organisatie van de Uitmarkt vraagt bezoekers dit jaar om te helpen de culturele sector in Nederland draaiende te houden. Promotieteams roepen cultuurliefhebbers op om kaartjes in te slaan voor de voorstellingen die zij op de Uitmarkt hebben gezien. Zo kunnen zij laten zien dat cultuur hen niet onverschillig laat.

Zaterdag heeft in het DeLaMar Theater een 12 uur durende VirginiaWoolfmarathon plaats. Daaraan werken onder andere Katja Schuurman, Thijs Römer, Hadewych Minis en D66-politicus Boris van der Ham mee.

De 34e Uitmarkt duurt tot en met zondag. Er zijn culturele activiteiten op diverse plekken in de hoofdstad. Zo zijn een boekenmarkt en een literair café te vinden in de passage van het Rijksmuseum.