Eerste kruidnoten alweer in het schap

Ruim drie maanden voor de aankomst van Sinterklaas zijn de eerste kruidnoten al gesignaleerd. Een Spar in Groningen heeft het snoepgoed van de Sint sinds kort bij de kassa liggen, constateert het vakblad de Levensmiddelenkrant. "Gezien het weer van de afgelopen dagen misschien niet verbazingwekkend", reageert het blad.

"Studenten en jongeren zijn er gek op", verzekert de bedrijfsleider van de Groningse supermarkt in de Levensmiddelenkrant. "De ondernemer kon zelf een partij opkopen en die ligt dus sinds kort bij de kassa. Als impulsproduct inderdaad."

3FM-dj Michiel Veenstra, die vorig jaar een stickeractie opzette tegen de te vroege komst van de pepernoot, noemt het desgevraagd 'absurd' dat het snoepgoed nu al is gesignaleerd. "Pepernoten eet je met Sinterklaas. En dat is het nog lang niet", stelt Veenstra. "Als ik het hele jaar door kerstliedjes draai op de radio is de lol er ook van af tegen de tijd dat je je kerstboom opzet."

Veenstra is niet van plan opnieuw in actie te komen. "Ik heb de hoop opgegeven dat de middenstand gaat inzien dat het belachelijk om in augustus novembersnoepgoed te verkopen."


Eerste kruidnoten alweer in het schap (Foto: Novum)