Zelfmoordacademie Iran werft opnieuw

pro_jeex had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws Tijdens een speciale ceremonie heeft een Iraanse groepering aangekondigd wederom nieuwe vrijwilligers te gaan werven om zelfmoordaanslagen te plegen. Aanstaande donderdag zal de bijeenkomst door het zogeheten Comité voor Zelfmoordoperaties van Iran (eveneens bekend als het Comité ter herdenking van martelaars van de Wereldwijde Islamitische Campagne) worden gehouden.

Naar eigen zeggen meldden in juni dan 15.000 Iraniërs zich aan voor zelfmoordacties in de sjiitische heilige steden Najaf en Karbala in Irak. Ook zouden "Israëlische bezettingstroepen in Palestina en Salman Rushdie" doelwitten zijn voor aanslagen. Aanvallen van coalitietroepen onder leiding van de Verenigde Staten in die twee steden wekten de woede van sjiitische moslims, de grootste geloofsgemeenschap in Iran.

De vorige wervingscampagne leverde deelnemers uit alle lagen van de samenleving op. Zo was de jongste vrijwilliger slechts zeven jaren oud. Twintig procent van de aanmeldingen bestond uit personen onder de achttien jaar. Ook verschillende Iraanse overheidsfunctionarissen schreven zich in.