[CL] Uitslag FC Twente- Benfica

FC Twente zal het lastig krijgen om voor het tweede jaar op rij het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken. De Tukkers speelden in de heenwedstrijd van de laatste voorronde thuis met 2-2 gelijk tegen Benfica, waardoor winst volgende week noodzakelijk lijkt. De goals van Twente werden gemaakt door De Jong en Ruiz.

De eerste kans was al snel voor Gaitán, die door de verdediging van Twente kon slalommen, maar stuitte op Michailov. Het waren echter de Enschedeërs die de vroege goal vonden. De Jong wist de bal van twintig meter in de verre hoek te knallen en liet Artur kansloos.

In de twintigste minuut wist Benfica alweer gelijk te maken. Brama ging in de fout op het middenveld, waarna Cardozo de gelijkmaker achter Michailov wist te krullen. Landzaat kreeg direct daarna een grote kans om Twente weer op voorsprong te zetten, maar hij stuitte op de keeper.

Cardozo schoot de 1-1 achter Michailov (Foto: Pro Shots)

Het spel golfde daarna op en neer, maar het was het iets betere Benfica dat wist te scoren. Nolito scoorde op aangeven van Witsel na een mooie combinatie van de Portugezen. Voor de rust kwam Twente vervolgens nog tot een vrije trap van Ruiz en een schot van Landzaat, waar Arthur telkens net zijn hand tegen wist te zetten.

Na rust waren het de Tukkers die op jacht gingen naar de gelijkmaker. Een kopbal van De Jong werd net onder de lat weggetikt door sta-in-de-weg Artur. Niet veel later wist de Portugees weer een schot van De Jong te pareren.

Ruiz stuitte enkele keren op Garay, maar wist wel te scoren (Foto: Pro Shots)

Twente nam veel risico, waardoor Benfica levensgevaarlijk kon worden in de counter. Een schot van Saviola ging net naast, terwijl Cardozo op de voeten van Michailov schoot. Ruim een kwartier voor tijd was Ruiz dichtbij de gelijkmaker, maar hij wist een goede kans niet te benutten.

Vijf minuten later was het dan alsnog raak voor Twente. Invaller John gaf de bal prima voor en Ruiz wist te bal binnen te knikken. Daarna ging het spel op en neer, maar waren er tot het eindsignaal nauwelijks kansen meer te noteren. Alleen Nolito kwam nog dichtbij een nieuwe goal voor Benfica, maar hij kreeg de bal niet over Michailov heen. Door het 2-2-gelijkspel zal FC Twente volgende week in ieder geval moeten scoren om een kans te maken het hoofdtoernooi te bereiken.