Uitslagen Eredivisie speelronde 2

Dit weekend is de tweede speelronde in de Eredivisie afgewerkt. Na twee speelrondes zijn alleen Ajax, FC Twente en Feyenoord nog zonder puntverlies. Ajax won thuis eenvoudig met 5-1 van sc Heerenveen, terwijl ook Feyenoord weinig moeite kende met Roda JC Kerkrade (3-0). FC Twente won thuis de lastige wedstrijd tegen AZ met 2-0.

FC Twente heeft de eerste wedstrijd in eigen huis sinds de stadionramp van begin juli gewonnen. De Enschedeërs wonnen met 2-0 van AZ. Na een indrukwekkende minuut stilte was het al snel Janko die uit een kopbal de 1-0 wist te maken.

Daarna kwam AZ wel meer, maar Benschop en Holman waren niet scherp genoeg. In de tweede helft was FC Twente beter, maar wist het alleen door een mooie goal van Ruiz te scoren.

PSV heeft zich enigszins hersteld van de nederlaag van vorige week tegen AZ. In een uitermate slecht duel wisten de Eindhovenaren met 1-0 te winnen van promovendus RKC Waalwijk.

De enige goal werd gemaakt door Mertens, die ook de enige was die zo nu en dan zijn normale niveau wist te behalen. Na rust wist RKC zelfs het initiatief over te nemen en kreeg het enkele kansen. Ten Voorde en Meijers wisten echter geen raad met de opgelegde kansen die ze kregen.

Feyenoord is ook na twee wedstrijden nog ongeslagen in de Eredivisie. De Rotterdammers wonnen hun eerste thuisduel van het seizoen met 3-0 van Roda JC Kerkrade. Cabral was met twee goals de grote man van de club uit Rotterdam Zuid.

De twee goals van Cabral waren allebei fraai te noemen, zowel bij de 1-0 als 3-0 draaide hij naar binnen en krulde de bal in de verre hoek. Ook bij de 2-0 had hij een groot aandeel. Zijn voorzet werd binnengewerkt door Fer.