4 jaar cel voor seksueel misbruik jongen (11)

Galamagalam en GoingStrong hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De man die de 11-jarig Jeffrey W. uit Heenvliet zwaar seksueel misbruikte, is vandaag door de rechter veroordeeld tot een celstraf van vier jaar en tbs. De straf is hoger dan de eis van het Openbaar Ministerie. Die eiste 2 jaar cel en tbs.

De woorden van de president van de rechtbank waren duidelijk. Hij noemde het misdrijf van van M.G. 'onzegbaar gruwelijk'. Dergelijke feiten veroorzaken op grote schaal gevoelens van angst en onveiligheid in het algemeen. Het is immers de vrees van iedere ouder dat zijn of haar kind zoiets overkomt", aldus de president van de rechtbank mr. Van der Groen.

De 11-jarige Jeffrey werd vorig jaar september meer dood dan levend aangetroffen bij een zandafgraving in Zwartewaal. Daar bleek hij door G. van zijn fiets getrokken te zijn. De 42-jarige man uit Hellevoetsluis dwong Jeffrey zijn geslachtsdeel te laten zien en het jochie moest zichzelf masturberen. Vervolgens sloeg de man met een steen meerdere malen op zijn hoofd. Jeffrey lag uiteindelijk twee weken in coma in het ziekenhuis.

De zaak zorgde voor veel beroering. Om de onrust weg te nemen opperde Burgemeester Corstiaan Kleijwegt van Hellevoetsluis het opstellen van een zogenaamde pedofielenlijst, waarmee elke inwoner van elke gemeente kan zien wie er pedofiel is. De burgemeester vond eveneens dat ook sportclubs en instellingen waar veel kinderen verblijven het recht moeten krijgen om zich te wapenen tegen pedoseksuelen.