Rechtbank buigt zich over ban tablet Samsung

Een Nederlandse rechtbank zal in een door Apple aangespannen zaak op 15 september beslissen of de verkoop van de tabletcomputer van Samsung in Nederland moet worden gestaakt.

Eerder deze week besloot een rechtbank in het Duitse Düsseldorf in een tussenvonnis dat de nieuwe Galaxy Tab 10.1 van Samsung niet mag worden gedistribueerd in een groot deel van Europa. Dit vonnis heeft echter geen betrekking op Nederland. Het is mogelijk dat de Haagse rechtbank al voor 15 september een voorlopige uitspraak doet.

Het apparaat, dat eerder deze zomer werd geïntroduceerd en wordt aangestuurd met het Android-systeem van Google, wordt gezien als een veelbelovende concurrent voor de iPad van Apple, die de markt domineert.

Apple is van mening dat zijn product is gekopieerd door Samsung en wil zijn intellectuele eigendom beschermen.

In april klaagde Apple Samsung al aan voor een rechtbank in Californië vanwege inbreuk op patenten en het kopiëren van ontwerpen. Juridische gevechten tussen Apple en Samsung vinden over de hele wereld plaats, met zaken in verschillende Aziatische en Europese landen, alsmede bij de Amerikaanse internationale handelscommissie.