CBP handhaaft boete Google om wifigegevens

Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) handhaaft de dwangsom tegen Google. De internetgigant verzamelde met auto's die foto's maken voor Street View ook wifigegevens van ruim 3,6 miljoen routers in Nederland. Het CBP blijft erbij dat Google deze gegevens moet wissen. De opslag ervan is in strijd met de privacywetgeving.

De privacywaakhond reageert donderdag met het besluit op het bezwaar dat Google aantekende tegen het dwangsombesluit, dat in april werd opgelegd. Het internetbedrijf kreeg drie maanden de tijd om te voldoen aan de eisen. Als Google dat niet zou doen, kon de dwangsom oplopen tot een miljoen euro.

Google is het CBP op een punt tegemoet gekomen. Het bedrijf heeft nu gemeld dat het gegevens verwerkt. Daarom is de dwangsom verlaagd tot 750.000 euro.

Het CBP blijft er echter bij dat Google aan de eigenaren van alle routers de mogelijkheid moet aanbieden om bezwaar aan te tekenen tegen het opslaan van de gegevens. Ook moet Google aan hen laten weten dat de gegevens over de routers worden verzameld.