EA overtuigd van online kwaliteiten Wii U

De online functies die Nintendo voor de Wii U maakt worden minstens zo goed als het netwerk van de Xbox of de PlayStation. Dat denkt game-uitgever Electronic Arts. "Nintendo weet wat er van ze verwacht wordt wat online functionaliteiten betreft," zegt operationeel directeur Peter Moore tegen de website Industry Gamers.

"Ze snappen dat het spelen met meerdere spelers en het opbouwen van virtuele gemeenschappen erg belangrijk is tegenwoordig," vult Moore aan. Naar verluidt krijgt Nintendo voor het maken van het online netwerk van de Wii U hulp van een externe partij. Om welk bedrijf het gaat, is niet bekend.

Moore denkt niet dat het voor toekomstige spelcomputers nog erg belangrijk is zich grafisch te onderscheiden van de concurrentie. De grafische kwaliteit van de Wii U moet dan ook vergelijkbaar zijn met die van de Xbox 360 en Playstation 3.

Wat de nieuwe spelcomputer van Nintendo wel onderscheidt is een controller met een aanraakscherm waarop elementen van een spel of het spel zelf bestuurd of gespeeld kunnen worden. Daarnaast ondersteunt Wii U de Wii-afstandsbedieningen bekend van de huidige Wii.

De Wii U moet volgend jaar op de markt komen.