Ook gekkenhuis op Wall Street

De Amsterdamse beurs is dinsdag met winst gesloten, na een zeer volatiel en onrustig verlopen handelsdag, waarbij het Damrak in de loop van de tweede helft van de dag een positief Wall Street volgde.

De AEX-index sloot dinsdag 1,3 procent hoger op 287,05 punten. Eerder op de dag noteerde de AEX nog een verlies van ruim 5 procent op een dieptepunt van 265,85 punten.

"Na de forse verliezen van een dag eerder en grote volatiliteit in de eerste helft van de handelsdag kwam de markt vandaag tot bezinning en maakte een pas op de plaats", aldus handelaar Lodewijk van Meel van Today's Beheer. Hij zegt heel voorzichtig positief te zijn en ziet na twaalf handelsdagen van verlies op rij weer ruimte naar boven.


Koersverloop AEX dinsdag (Slotkoers is van maandag) (Bron: Beurs.nl)

Update 22.06 uur - Ook gekkenhuis op Wall Street
Ook op Wall Street was het dinsdag een gekkenhuis op de aandelenbeurs. De koersen van de belangrijkste beursgraadmeters van Amerika gingen van 3 procent in de plus, naar 2 procent in de min, om vervolgens weer fors te herstellen. De S&P 500 sloot de dag 4,75 procent hoger, terwijl technologiebeurs Nasdaq maar liefst 5,29 procent erbij pompte.

Beleggers reageerden wispelturig op uitspraken van Ben Bernanke, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank de Fed. Bernanke kondigde aan de huidige lage rentestand nog minstens twee jaar te handhaven, nu het economisch herstel trager verloopt dan eerder voorzien.


Koersverloop Wall Street dinsdag (Bron: Google Finance)