Haagse buschauffeur gaat fietsster te lijf

Een 37-jarige buschauffeur uit Den Haag heeft maandag in zijn woonplaats een 34-jarige fietsster met haar hoofd tegen de grond geslagen. Ze hadden onenigheid over een verkeerssituatie, meldt de politie dinsdag.

De vrouw fietste rond 17.15 uur over het Prins Bernhardviaduct in haar woonplaats en zag dat de buschauffeur geen voorrang verleende aan een fietser. Ze klopte tegen de bus en riep tegen de chauffeur dat fietsers groen licht hadden. De man stapte hierop uit zijn voertuig, trok de vrouw aan haar haren naar de grond en sloeg haar tot twee keer toe met haar hoofd tegen de grond.

Collega's trokken de chauffeur van de vrouw af, waarna hij weer in zijn bus stapte en weg wilde rijden. Het slachtoffer probeerde dat te voorkomen door voor de bus te gaan staan. Ze werd drie keer zacht door de bus geraakt. Toen een omstander de vrouw uiteindelijk wegtrok, reed de chauffeur weg. Hij werd later op het busplatform aangehouden.

Reizigersorganisatie Voor Beter OV vindt dat buschauffeurs die geen Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kunnen laten zien, van de bus geweerd moeten worden om dit soort uitwassen te voorkomen.