Website Syrische defensie gekraakt door Anonymous

Een lid van het hackerscollectief Anonymous heeft zondagavond de website van het Syrische ministerie van Defensie gehacked. Hij heeft een boodschap op de website geplaatst waarin hij zijn steun uitspreekt voor de Syrische bevolking en Syrische militairen oproept zich tegen het regime van premier Assad te keren. De website is inmiddels offline gehaald.

Uit de broncode van de website blijkt dat hacker 'Poppy' verantwoordelijk is voor de kraak. Het eerste deel van de boodschap is gericht aan de Syrische bevolking. "Voor alle Syriërs: De wereld staat achter jullie in de strijd tegen dit brute regime van Bashar Al-Assad. Weet dat de tijd en de geschiedenis aan jullie kan staan. Tirannen gebruiken geweld omdat ze niets anders hebben en hoe gewelddadiger ze worden, hoe kwetsbaarder ze worden. We begroeten jullie vastberadenheid om geweldloos tegen dit wrede regime in te gaan en we bewonderen jullie bereidheid en strijd om het recht te laten zegevieren en niet te kiezen voor wraak. Alle tirannen zullen vallen en dankzij jullie zal Bashar Al-Assad de volgende zijn."

In het tweede deel spreekt hij de Syrische militairen aan op hun verantwoordelijkheid. "Voor alle Syrische militairen: Jullie zijn verantwoordelijk voor het beschermen van de Syrische bevolking en iedereen die jullie opdraagt vrouwen, kinderen en ouderen te vermoorden verdient terecht te staan voor verraad. Geen enkele externe vijand kan zoveel schade aanrichten als de Syrische Bashar Al-Assad heeft gedaan. Verdedig jullie land, sta op tegen het regime! - Anoniem."

De protesten in Syrië begonnen op 26 januari en volgden op protesten in andere delen van de Arabische wereld. De repressie van premier Assad heeft al honderden mensen het leven gekost.