VVD-bestuurder haalt uit naar Wilders

De vicevoorzitter van de VVD Mark Verheijen heeft hard uitgehaald naar Geert Wilders. Aanleiding is het artikel maandag in De Telegraaf, waarin de PVV-leider reageert op alle kritiek die hij te verduren kreeg na de aanslagen in Oslo. Wilders zegt zich gedemoniseerd te voelen door linkse politici als Job Cohen (PvdA).

"Ach arme Geertje. Wat nou 77 doden? Waren we toch bijna vergeten dat HIJ natuurlijk grootste slachtoffer is van Breivik", schrijft Verheijen - tevens gedeputeerde in Limburg - maandag op Twitter. "Wilders en een aantal linkse politici konden het niet laten 'Noorwegen' politiek te gebruiken", vervolgt hij. "Dat mogen we niet vergeten."

Verheijnen is de eerste VVD'er die publiekelijk zo hard uithaalt naar Wilders, die met zijn partij het kabinet van VVD en CDA voorziet van gedoogsteun.

Wilders haalde op zijn beurt in het artikel hard uit naar onder meer de PvdA. Cohen riep vorige week naar aanleiding van 'Oslo' Wilders op zijn woorden te matigen. De Noorse terrorist Anders Behring Breivik refereerde meerdere malen aan Wilders in zijn manifest. De PVV-leider vindt echter dat hem niets te verwijten valt. "Links grijpt dit aan om te proberen af te rekenen met de PVV en demoniseert er flink op los met een bijna ziekelijke gretigheid", zegt hij in de krant.

Tofik Dibi (GroenLinks) riep Wilders vorige week op om in debat te gaan met een deel van zijn achterban dat mogelijk begrip heeft voor wat Breivik heeft gedaan. De PVV-leider zou zo de woede die bij deze PVV'ers leeft, kunnen helpen kanaliseren, denkt Dibi.

Het Kamerlid heeft het interview met Wilders inmiddels ook gelezen. Hij roept de PVV-leider via Twitter op om te stoppen met het afleiden van de aandacht en bij te dragen aan 'minder in plaats van nog meer woede in je achterban'.