Rijn bij Lorelei weer vrijgegeven

De Rijn bij de Lorelei, ten zuiden van Koblenz, is weer vrijgegeven. Dat meldt vervoersorganisatie EVO vrijdagavond. Donderdagavond liepen voor de tweede keer dit jaar schepen op deze plek vast.

Het eerste vastgelopen schip was een Nederlands vrachtschip dat is geladen met negentienhonderd ton grind. Het tweede schip vervoert zand. De twee schepen liepen donderdagavond vast. Een tanker die voor anker lag vanwege de stremming kwam daar vrijdag bij. Het anker raakte los, waardoor ook de tanker aan de grond liep.

Het schip met grind werd als eerste weggehaald en is naar de Loreleihaven gesleept. Een eerste poging het schip met zand los te trekken mislukte, waarop werd besloten het vaartuig verder te lichten. Ondertussen waren ook twee sleepboten begonnen met het lostrekken van de tanker. Korte tijd later meldde EVO dat de Rijn weer was vrijgegeven.

Begin dit jaar was de Rijn wekenlang geblokkeerd door een gestrand schip met zwavelzuur aan boord. Dat was eveneens in de buurt van de beruchte Loreleibocht.