'Sharia-zones in Groot-Brittannië'

De voorzitter van de verboden islamitische beweging Sharia4UK laat in woonwijken in heel Groot-Brittannië aanplakbiljetten ophangen, die melden dat in die wijk de sharia-regels van toepassing zijn. Op die manier wil Anjem Choudary 'een zaadje planten voor een islamitisch emiraat op de lange termijn'.

De boodschap die op de posters staat is: 'U betreedt een sharia-zone, islamitische wetgeving wordt afgedwongen'. Op de posters staat aangegeven aan welke regels bezoekers en inwoners van de wijk zich moeten houden. Door middel van symbolen op de aanplakbiljetten wordt duidelijk gemaakt dat alcohol, muziek, prostitutie, roken, drugs en porno uit den boze zijn.

Choudary is van plan om tussen de 10.000 en 50.000 van deze posters te verspreiden. "We hebben honderden, zo niet duizenden medewerkers die bereid zijn in de straten te patrouilleren", weet de voorzitter te melden.

Bewoners van de wijken zijn bang voor de manier waarop deze regels afgedwongen gaan worden. Zij vrezen voor intimidatie en bedreiging. De autoriteiten zijn druk bezig om de posters te verwijderen en met het in kaart brengen van deze 'dreiging'.


Sharia-zones in Groot-Brittannië