Emma Stone getipt voor The Gangster Squad

Emma Stone is in bespreking voor de vrouwelijke hoofdrol in het rauwe misdaaddrama The Gangster Squad. Haar personage heeft precaire relaties met zowel een politieagent, een rol van Ryan Gosling, als een gangster, gespeeld door Sean Penn. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

The Gangster Squad vertelt hoe de politie van Los Angeles in de jaren veertig en vijftig de straten schoon probeert te houden van oprukkende maffiosi uit het oosten van de Verenigde Staten. De film staat onder regie van Ruben Fleischer, met wie Stone in 2009 de horrorkomedie Zombieland maakte.

Ook met Gosling heeft Stone eerder samengewerkt. Ze zijn samen te zien in de komedie Crazy, Stupid, Love met Steve Carrell, die op 8 september in première gaat.

The Gangster Squad verschijnt in 2013 in de bioscopen. Voor die tijd is de 22-jarige Stone nog te zien als Spider-Mans liefje Gwen Stacy in The Amazing Spider-Man. Deze superheldenfilm, met Andrew Garfield in het rood-met-blauwe pak, verschijnt op 4 juli in de Nederlandse bioscopen.


Emma Stone getipt voor The Gangster Squad (Foto: Novum)