Inhalige eters restaurant uitgegooid

Het is een favoriet tijdverdrijf van velen. Naar een buffetrestaurant gaan, en lekker bunkeren tot je geen 'pap' meer kunt zeggen. In Zweden moet je het echter niet flikken om iets op je bord te laten liggen. In Bamboo Mongolian Barbeque in het centrum van Göteborg word je dan keihard het etablissement uitgegooid.

Het overkwam een groep vrienden dinsdagavond. Ze schepten hun bord vol, maar bij een persoon was dit niet genoeg. Hij schepte een tweede keer op, maar zijn oog bleek groter dan zijn maag. Toen een ober de tafels wilden afruimen en een dessert wilde aanbieden, werd hij woedend toen hij het halflege bord zag.

De ober vertelde dat toetjes alleen worden geserveerd aan gasten die hun bord wel leegeten, en haalde de manager erbij. Laatstgenoemde werd woedend op de vrienden, zo vertelt de 22-jarige Danilo Riquelme. "De baas draaide door en begon te vloeken. 'Loop naar de hel', zei hij. 'Jullie zijn hier nooit meer welkom.'"

"Vervolgens werden we op een onplezierige manier de tent uitgezet", gaat hij verder. "Mijn kameraad mocht niet eens zijn biertje opdrinken." Manager Henrik Cui blijft echter bij zijn besluit. "Je mag hier de hele dag komen eten", laat hij de Zweedse media weten. "Maar je gooit geen eten weg. Ik houd niet van gasten die voedsel weggooien, zulke types zijn hier niet welkom."

Desondanks heeft Cui de vriendenclub aangeboden om terug te komen om alsnog hun dessert te genieten. Ze moeten het toetje dan wel bij het loket afhalen en oprotten. Riquelme heeft al aangegeven hier geen trek meer in te hebben.