10 jaar cel voor bezwangeren 11-jarige

De rechtbank van het Australische Victorian County heeft vandaag een 31-jarige man tien jaar op water en brood gezet. De beste man heeft namelijk een 11-jarig meisje zwanger gemaakt.

De heer Douangta is van dezelfde etnische minderheid als de familie van het slachtoffer. Hij was een vriend van het gezin, toen hij in 2008 verliefd werd op het meisje. Omdat een leeftijdsverschil geen rol speelt in zijn cultuur, kreeg hij een relatie met het kind.

In 2010, het meisje zat toen in de zesde klas van de lagere school, raakte ze in verwachting. Hoewel Douangta aandrong op een abortus, is zij in oktober vorig jaar bevallen van een zoon. Het ziekenhuis alarmeerde direct de politie, die daarop de kersverse vader in de boeien sloeg.

Tijdens het verhoor bekende Douangta een relatie als 'vriend en vriendinnetje' te hebben met het meisje. Ook vertelde hij nooit een condoom te hebben gebruikt. Ondanks zijn verdediging heeft de rechter hem tot 10 jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens sekueel misbruik van een minderjarige.