Verkoop BelCompany aan Vodafone goedgekeurd

Macintosh Retail Group heeft goedkeuring gekregen van de Nederlandse Mededingings Autoriteit (NMa) voor de verkoop van onderdeel BelCompany aan Vodafone Libertel. Dat maken het retailbedrijf en de NMa maandag bekend.

Op 23 maart van dit jaar meldde Macintosh BelCompany te willen verkopen aan Vodafone voor een bedrag van 120 miljoen euro.

De verkoop vindt plaats uit strategisch oogpunt. De retailer wil zich vooral richten op onderdelen Fashion en Living, waar het de meeste groeimogelijkheden ziet.

Macintosh maakte vorige week ook bekend een koper te zoeken voor zijn winkelketen Halfords. De onderneming verwacht dat de verkoop van BelCompany een bijdrage aan het nettoresultaat van tussen de 85 miljoen en 90 miljoen euro oplevert en laat weten dat de akte tot overdracht van de aandelen binnenkort wordt getekend.

De NMa meldt in een apart persbericht dat de verkoop is toegestaan onder de voorwaarde dat Vodafone via BelCompany en zijn eigen winkels vanaf 1 januari 2012 geen telefoonabonnementen aanbiedt van KPN en T-Mobile. Ook mag Vodafone zijn abonnementen niet aanbieden via winkels van KPN en T-Mobile.

De organisatie stelt dat uit onderzoek blijkt dat er op deze manier genoeg keuzemogelijkheden voor de consument overblijven.