Laatste Potterfilm blijft records breken

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 blijft records breken. De laatste Potterfilm is ook in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië goed voor omzetrecords. In de Verenigde Staten brachten Potter en zijn vrienden op de eerste dag 92,1 miljoen dollar in het laatje, meer dan elke andere film.

Ook in Nederland staat het record sinds woensdagavond op naam van Potter. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 trok op de eerste dag ruim 124 duizend Nederlanders naar de bioscopen. Zij gaven samen 1,2 miljoen euro uit aan het laatste deel van de fantasyreeks.

Wereldwijd heeft de laatste film over de tovenaarsleerling al bijna 250 miljoen dollar opgebracht. In Groot-Brittannië, waar de film vorige week in première ging en vanaf woensdag in de bioscopen draait, werd op de eerste dag 14,8 miljoen dollar verdiend. Ook dat was volgens filmstudio Warner Bros een record, nooit eerder beleefde een film in Groot-Brittannië zo'n goede opening.

De Harry Potter films waren voor het verschijnen van Deathly Hallows: Part 2 al de meest succesvolle filmreeks ooit. De zeven voorgaande films brachten wereldwijd 6,4 miljard dollar op.