'Steek kwakoe in je zwarte apenreet!'

Steek dat festival maar in die zwarte apenreet. Dat zou Paul Stiekema hebben geroepen toen hem werd gevraagd een stap terug te doen als organisator van het Kwakoe Festival.

Stiekema zou de gewraakte uitspraak vorige week donderdagavond hebben gedaan. Op die avond werd hem duidelijk gemaakt dat er bij de allerlaatste reddingspoging van Kwakoe geen rol meer voor hem was weggelegd. Tentverhuurbedrijf Witte Tenten wilde alle financiële risico's op zich nemen, maar wilde geen rol meer voor Stiekema. Hoewel hem een afkoopsom werd geboden, weigerde Stiekema zich terug te trekken en maakte hij de racistische opmerkingen, zo zeggen meerdere bronnen tegen AT5.

Stiekema laat in een reactie weten: "Ik heb dit niet zo gezegd en zou dit ook nooit zeggen." Hij noemt de beschuldiging verder 'dieptriest' en 'onbegrijpelijk.' Stiekema zegt juist prettig te hebben samengewerkt met de mensen die zich nu tegen hem keren.

Paul Stiekema is oud-directeur van de Heineken Music Hall. Hij werd eind maart door stadsdeel Amsterdam Zuidoost aangewezen om het proces rond de organisatie van Kwakoe te begeleiden. Vorige maand werd duidelijk dat het festival niet doorgaat omdat het de begroting niet rondkrijgt.