Boetes aspergestekerij Someren terecht

De beruchte aspergestekerij uit Someren heeft terecht boetes van in totaal bijna honderdduizend euro opgelegd gekregen. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch donderdag bepaald.

De eigenares van de aspergestekerij kreeg de boetes opgelegd omdat zij volgens het ministerie van Sociale Zaken in 2009 23 vreemdelingen werk liet verrichten op haar bedrijf zonder de daarvoor benodigde vergunningen. Ook was er geen goede administratie van de werk- en rusttijden van het personeel. De rechtbank is het eens met beide constateringen van het ministerie.

De eigenares is al vaker in opspraak gekomen. Vorig jaar werd ze nog aangehouden op verdenking van mensenhandel en in 2009 werden op het bedrijf vijftig Roemenen onder erbarmelijke omstandigheden aangetroffen. Bij controles in 2005 en 2006 kreeg ze ook al boetes toen op haar aspergeveld Polen aan het werk waren zonder dat ze de daarvoor benodigde vergunningen had.

De beruchte aspergestekerij is sinds eind juni gesloten. Sinds medio juni zit de eigenares opnieuw vast. Dit keer wordt de vrouw uit Helenaveen verdacht van economische uitbuiting van Poolse werknemers. De zaak kwam aan het licht bij een controle.

De vrouw kan nog bij de Raad van State in beroep gaan tegen de beslissing. Dat moet zij dan wel binnen zes weken doen.