Enorme cokevangst in container marechaussee

In Assen is vanochtend een enorme hoeveelheid cocaïne aangetroffen. De drugs werden aangetroffen in een zeecontainer, waarin huisraad lag opgeslagen van een marechaussee. De man was net teruggekeerd uit Aruba.

De Assenaar had enige tijd in verband met zijn werk gewoond op het Antilliaanse eiland. Vanochtend werd de zeecontainer met huishoudelijke spullen bij hem thuis afgeleverd.

Bij het openen van de container trof de Drent een verdacht pakketje aan. Hierna werd direct de politie ingeschakeld, die het pakketje grondig heeft onderzocht.

Het pakketje blijkt een hoeveelheid cocaïne te bevatten met een straatwaarde van maar liefst 1,2 miljoen euro. Het is nog onbekend hoe de drugs in de zeecontainer zijn terechtgekomen.

Update 22.00 uur:
Dagblad van het Noorden heeft inmiddels meer informatie weten los te peuteren. Volgens de krant gaat het hier om een partij van maar liefst 60 kilo. Zeker voor Noordelijke begrippen is dit een grote vangst. Onversneden zou de waarde van de drugs rond de drie miljoen euro bedragen.