Enorme cocaïnevangst voor kust Sint Maarten

Op een jacht voor de kust van Sint Maarten heeft de Franse douane 1127 kilo cocaïne gevonden. De drugs, met een waarde van 42 miljoen euro, zaten vakkundig verstopt achter wandpanelen. De twee Duitse opvarenden zijn aangehouden. In verband met de zaak is in Spanje een Nederlander gearresteerd. Dat meldt het Duitse Bundeskriminalamt (BKA).

Het dertien meter lange jacht werd zondagochtend vroeg door de Franse douane opgebracht. De drugs werden gevonden bij doorzoeking van het schip, dat van Venezuela naar Sint Maarten voer.

De Nederlander werd gearresteerd in Alicante, aan de Spaanse oostkust. Die arrestatie volgde op enkele huiszoekingen in Duitsland. In het Caribisch gebied werd bovendien de Zuid-Afrikaanse schipper aangehouden die het cocaïnejacht de oceaan over moest brengen.

De Duitse federale recherche, die al sinds september 2009 onderzoek deed in de zaak, zegt met de vangst een internationaal opererende bende te hebben opgerold. Steeds vaker worden volgens het BKA drugs uit het Caribisch gebied met jachten naar Europa vervoerd.


Enorme cocaïnevangst voor kust Sint Maarten (Foto: Novum)