'Man had al langer seks met meisje Amber Alert'

De man uit Espel bij wie vrijdagnacht de vermiste 17-jarige Melanie werd gevonden, had al langer sekscontacten met haar. Hij kent het meisje uit Hardinxveld-Giessendam al zeker driekwart jaar, schrijft De Telegraaf woensdag op basis van bekenden van hem. Zijn advocaat John Walls houdt het er in de krant op dat de twee al geruime tijd een relatie hadden.

Nadat hij haar had benaderd via internet zou hij haar in oktober al een nacht hebben meegenomen naar een hotel. Hij zou weten dat ze verstandelijk beperkt is.

Voor Melanie werd vrijdag een Amber Alert uitgestuurd. Ze was donderdag van haar stage vertrokken en had gezegd dat ze bij een vriend ging logeren. Tegen haar ouders had ze gezegd dat ze moest overwerken. Via haar computer achterhaalde de politie waar ze verbleef. Vrijdagnacht werd ze bij de verdachte, Egbert de V., gevonden.

Nadat het Amber Alert was verstuurd, zou hij al zijn gebeld door een bekende die de tiener van foto's herkende. Toen zou De V. hebben ontkend dat het meisje bij hem was. De bekenden achten het onwaarschijnlijk dat hij de tiener tegen haar wil vasthield of dat hij haar iets aan wilde doen.

Het voorarrest van de verdachte werd dinsdag met veertien dagen verlengd. Het OM verdenkt hem van onttrekking van een minderjarige aan het ouderlijk gezag en misbruik.