Jong stel belaagd in Papoea-Nieuw-Guinea

Een jong stel is in een afgelegen deel van Papoea-Nieuw-Guinea belaagd door een traditionele jager, die de man van het stel met twee pijlen bestookte alvorens te proberen de vrouw te verkrachten. De vrouw beet van zich af en wist te ontsnappen en hulp te halen, die voor haar vriend nog net op tijd kwam.

Het voorval speelde zich af op 19 juni, toen een 28-jarige Nieuw-Zeelander met zijn vriendin, een Franse antropologiestudente, verkoeling zocht bij een rivier. De Nieuw-Zeelander zat op de oever terwijl zijn vriendin aan het zwemmen was, toen hij in zijn rechterzij werd getroffen door een pijl. De jager kwam uit de bosjes tevoorschijn en schoot nog een pijl af, die de man in de maag trof, aldus een arts.

De belager gooide ook een steen naar het hoofd van de Nieuw-Zeelander. Hij probeerde vervolgens de Française te verkrachten, maar zij beet hem in zijn hand en wist te ontsnappen. Zij rende naar een nabijgelegen dorp om hulp te halen.

Het stel had geluk dat er een airstrip in de buurt was. De Nieuw-Zeelander had de pijlen uit zijn lichaam getrokken, maar hij verging van de pijn en bloedde flink. Door slecht weer konden ze niet naar een groot regionaal ziekenhuis in Rumginae vliegen, maar moesten ze naar het veel kleinere Kiunga, waar ze werden behandeld door de arts Turharus, die daar werkt voor een mijnbouwbedrijf. Toen hij stabiel genoeg was, werd de Nieuw-Zeelander naar Port Moresby en vervolgens naar Cairns in Australië vervoerd.

De man en de vrouw zijn door het gebeurde erg getraumatiseerd, zei dokter Turharus. Hun belager is volgens de geneeskundig inspecteur in Rumingae een bekende delinquent, die in de gevangenis heeft gezeten voor verkrachting. De politie bevestigde het relaas en zei dat zijn aanhouding niet al te lang op zich zal laten wachten.