Hogere straf voor dubbele moordpoging Rosmalen

Een 27-jarige man uit Rosmalen moet dertien jaar de cel in voor een dubbele moordpoging in juli 2009. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch dinsdag bepaald. De rechtbank had de Brabander ruim een jaar geleden veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf. Het Openbaar Ministerie had twaalf jaar geëist.

De slachtoffers raakten zwaargewond toen ze werden neergeschoten bij een zakendeal op de Parallelweg in Den Bosch. Ze zouden voor 175.000 euro computeronderdelen kopen van de man uit Rosmalen. Toen de transactie bijna rond was, schoot hij hen neer en ging er met het geld vandoor.

De man moet beide slachtoffers elk ruim tienduizend euro smartengeld betalen. Hij handelde volgens het hof met voorbedachten rade en schoot de twee 'volstrekt weerloze' slachtoffers zonder enige aanleiding neer. Aan zijn verhaal dat hij onder invloed van drugs in opdracht van iemand anders handelde, hecht het hof geen geloof.

Vanwege de ernst van het letsel, het feit dat de dader volledig toerekeningsvatbaar was en de gevoelens van onveiligheid in de maatschappij, legde het hof een hogere straf dan geëist op.