Chávez groet aanhangers vanaf balkon paleis

De Venezolaanse president Hugo Chávez is maandag (plaatselijke tijd) op het balkon van het presidentiële paleis in de hoofdstad Caracas verschenen. Duizenden aanhangers juichten hem toe.

De president was in het gezelschap van twee dochters. Hij was gekleed in een militair uniform en droeg een rode baret. Chávez zei dat hij 'een strikte' medische behandeling moet ondergaan en dat hij zou vechten om opnieuw een goede gezondheid te krijgen.

Chávez verbleef de afgelopen tijd op Cuba, waar hij twee keer geopereerd is aan een kankergezwel in de bekkenstreek. Hij keerde maandag terug in Venezuela. Op het balkon van het paleis zei Chávez dat hij de strijd tegen kanker nog niet heeft gewonnen.

De 56-jarige linkse populist is net op tijd terug in zijn land voor de viering van de 200-jarige onafhankelijkheid van Venezuela dinsdag. Het Zuid-Amerikaanse land was een kolonie van Spanje.

Chávez had veel werk gemaakt van de festiviteiten. Zo dwong hij een genationaliseerde supermarkt en enkele banken zichzelf '200 jaar' te noemen.