Advocaten DSK klagen schrijfster aan voor smaad

Advocaten van Dominique Strauss-Kahn, de voormalige topman van het Internationaal Monetair Fonds, hebben aanklachten wegens smaad ingediend tegen de Franse schrijfster Tristane Banon. De auteur op haar beurt maakte eerder maandag bekend Strauss-Kahn voor het gerecht te zullen dagen voor poging tot verkrachting.

Volgens Banon (31) heeft Strauss-Kahn in 2002 geprobeerd haar te dwingen tot seks. In 2007 trad zij al eens naar buiten met het verhaal dat hij geprobeerd had haar beha en broek los te maken. Destijds zag Banon af van een aanklacht, onder druk van haar moeder, een partijgenoot van Strauss-Kahn.

De advocaten van Strauss-Kahn, die momenteel in New York eveneens voor poging tot verkrachting wordt berecht, zeiden maandag dat hun cliënt 'altijd heeft gezegd dat het incident dat sinds 2007 door Banon beschreven wordt, voortkomt uit verbeeldingskracht'.

De zaak tegen Strauss-Kahn in New York staat op losse schroeven. Aanklagers hebben ernstige twijfels over de geloofwaardigheid van een kamermeisje dat de Fransman beschuldigt van poging tot verkrachting.


Advocaten DSK klagen schrijfster aan voor smaad (Foto: Novum)