Bosbrand in zuidwesten Frankrijk

Een brand in de omgeving van Lacanau onder Bordeaux in het zuidwesten van Frankrijk heeft ongeveer 300 hectare bos in de as gelegd. De brand is onder controle, maar nog niet helemaal gedoofd, melden Franse media maandag op gezag van de brandweer.

De brand ontstond zaterdag in de buurt van camping Les Talaris. Sommige van de twaalfhonderd gasten die naar het strand waren geweest konden niet meer naar de camping terug omdat de wegen waren afgezet. Ze werden in Lacanau opgevangen in een feestzaal, zei de eigenaar van de camping.

De brandweer zette 230 mensen met zestig voertuigen in om de brand te bestrijden. Zondag overdag werden ook blusvliegtuigen ingezet. Volgens de brandweer was het de grootste brand van dit jaar tot nog toe in het gebied.

De bosbranden in Frankrijk hebben voor zover bekend nog geen Nederlanders in ernstige problemen gebracht. Bij de coördinerende alarmcentrale SOS International zijn geen meldingen binnengekomen, meldt een woordvoerder maandag. Ook bij de ambassade heeft niemand zich gemeld, zegt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken.