'Na Amber Alert gevonden meisje werd misbruikt'

Het zwakbegaafde 17-jarige meisje uit Hardinxveld-Giessendam dat vorige week gezond werd teruggevonden nadat een Amber Alert was uitgestuurd, is ontvoerd en misbruikt. Dat stelt haar vader maandag in het AD. De 32-jarige man bij wie ze is gevonden zou haar in zijn woning hebben misbruikt.

Het meisje werd vermist nadat ze donderdag was vertrokken bij haar stageplek. Vrijdagavond werd ze gevonden bij een 32-jarige man uit de gemeente Noordoostpolder. Hij zit sindsdien vast voor het onttrekken van het meisje aan het ouderlijk gezag.

De man heeft volgens de vader via Hyves contact met zijn dochter gelegd. Hij weet niet of de man het meisje vaker naar zijn huis heeft gelokt. Het drama zou nog groter zijn omdat meerdere mannen uit haar buurt het meisje onlangs zouden hebben gedrogeerd en aangerand. Die zaak strandde uiteindelijk bij gebrek aan bewijs. De politie wilde zondag niet zeggen wat de relatie tussen de man en het meisje is. Een woordvoerder wilde toen alleen kwijt dat de man wordt verhoord en dat er pas maandag meer over de zaak naar buiten komt.