Vandaag is Comic Sans Dag

Het is een feestelijke dag vrijdag, want het is Comic Sans MS dag. In 2009 besloten 3FM-dj's Coen en Sander (de Comic en Sans van 3FM) het veelbesproken lettertype in het zonnetje te zetten, en ook dit jaar gebeurt dit weer.

Om het tweetal te citeren: "Het is de Pipo de Clown onder de lettertypes, valt bijna niet serieus te nemen en tóch schrijft de halve wereld verslagen / scripties / e-mails met Comic Sans als lettertype." Reden genoeg om vrijdag uit te roepen tot Comic Sans MS dag. De site van 3FM is speciaal voor deze dag in Comic Sans MS gezet en er wordt opgeroepen dit voorbeeld te volgen.

Als FOK! zijn we niet de beroerdste, dus speciaal voor vandaag dit artikel volledig in Comic Sans MS. Ook ons forum is voor de gelegenheid in zijn totaliteit te bewonderen in het door velen verguisde lettertype.

Het beruchte lettertype is in 1995 ontworpen door Vincent Connare en heeft sindsdien een enorme schare van fans opgebouwd. Echter is er sindsdien ook een enorme schare van haters opgebouwd, die het lettertype maar walgelijk vinden.


Video over het ontstaan van Comic Sans MS